Loaded

Študija primera: Leanpay in Waltis

10.09.2024. | 0 min branje

V tej študiji primera bomo raziskali, kako je partnerstvo z Leanpayem pripomoglo k optimizaciji poslovnih procesov Waltisa, povečalo finančno stabilnost podjetja ter olajšalo nakupne odločitve strank, s čimer je podjetje doseglo nove poslovne uspehe.

1. Predstavitev:

Waltis je družinsko podjetje, ki že 30 let posluje na področju proizvodnje kotlov na lesno biomaso, vključno s peleti in drvmi. Na slovenskem trgu ponujajo celovito storitev za prenovo ogrevalnih sistemov, od proizvodnje do montaže in poprodajne podpore.

2. Kakšni so bili izzivi?

Waltis se je soočal s predolgim obdobjem čakanja na prejem sredstev. zaradi dolgotrajnih procesov odobritve kredita s strani bank ali Eko Sklada, kar je vplivalo tako na stranke kot na podjetje. Dolgotrajen postopek odobritve kreditov pri bankah ali Eko Skladu, ki je vključeval izpolnjevanje obsežne papirologije in dolgo čakalno dobo, je še dodatno zapletel transakcije. Waltis je potreboval finančno rešitev, ki bi zadovoljila potrebe strank in podjetja:

  • Izzivi strank: Pri izbiri financiranja prek bank ali Eko Sklada so morale stranke oddati vlogo, zbrati obsežno dokumentacijo za preverjanje kreditne sposobnosti in čakati približno dva tedna na odobritev kredita. Po odobritvi so morale še fizično podpisati dokumente v bančni poslovalnici.
  • Izzivi podjetja: Odločitvi za nakup je sledilo najmanj mesec dni čakanja na prejem sredstev. V tem času je Waltis ostal v negotovosti, ali bo kredit sploh odobren.

3. Kako je podjetje Leanpay pomagalo rešiti te izzive?

Novembra 2023 je Waltis sklenil partnerstvo z Leanpayem, da bi strankam ponudil enostavno možnost obročnega plačevanja. To sodelovanje je omogočilo strankam, da so zaključile postopek financiranja takoj na prodajnem mestu, kar je odpravilo potrebo po obsežni dokumentaciji in dolgih čakalnih dobah za odobritev.

Stranke so potrebovale le mobilni telefon, osebni dokument in številko bančnega računa, postopek pa so zaključile v nekaj minutah.

Waltis je celoten znesek nakupa prejel od Leanpaya en teden po transakciji, kar je zagotavljalo boljšo likvidnost.

4. Katere dejavnosti je izvedel Leanpay?

  • Vzpostavitev partnerstva z Leanpayem.
  • Integracija Leanpayovega sistema obročnega plačevanja v prodajni proces Waltisa.
  • Poenostavitev procesa financiranja za stranke na prodajnem mestu.
  • Omogočanje hitrih postopkov odobritve in plačil brez papirne dokumentacije.

5. Splošni rezultati

Partnerstvo z Leanpayem je z zagotavljanjem hitrih plačil bistveno izboljšalo prodajo Waltisa. Stranke so imele koristi od poenostavljenega in hitrejšega procesa financiranja, kar je privedlo do večjega zadovoljstva in višje prodaje.

Implementacija Leanpay financiranj v Waltisov poslovni proces, je pripomogla k večji likvidnosti podjetja v primerjavi s financiranjem preko Eko sklada, kjer je prihajalo do večtedenskih zamikov pri plačilih.

V času največjega povpraševanja po Leanpay financiranju je to imelo enak učinek, kot bi imeli približno 80.000 € dodatnega obratnega kapitala.

Sodelujmo skupaj!

Za podjetja, ki se soočajo s podobnimi izzivi dolgotrajnih procesov financiranja in želijo izboljšati zadovoljstvo strank s poenostavljenimi možnostmi financiranja, je lahko partnerstvo z moderno finančno rešitvijo, kot je Leanpay, zelo učinkovito.

S sprejemanjem inovativnih finančnih rešitev lahko podjetja zagotovijo boljšo izkušnjo strank, kar omogoča trajnostno rast in operativno stabilnost.