Loaded

Znižana obrestna mera za večje nakupe

08.10.2024. | 0 min branje

Večji nakupi niso zgolj priložnost za zadovoljitev tvojih želja ali potreb ter investicija za boljšo raven življenja. Temveč predstavljajo pomembne finančne odločitve, ki lahko vplivajo na tvoje vsakodnevno življenje.

Pri Leanpayu se tega zavedamo, zato smo že februarja letos znižali obrestno mero za financiranje višjih nakupov. Na ta način želimo strankam omogočiti bolj dostopno financiranje in hkrati zagotoviti večjo preglednost nad stroški.

V nadaljevanju preberi več o tem, zakaj obrestna mera ni edini dejavnik, ki vpliva na končno ceno obročnega plačila. Kako ti pri Leanpay lahko pomagamo in kako si prizadevamo za transparento komunikacijo stroškov in obrokov.

Znižana obrestna mera za večje nakupe

Kot omenjeno v uvodu smo pri Leanpay že februarja poskrbeli, da ti stopimo korak bližje. Znižali smo namreč obrestno mero za nakupe na obroke za višje zneske. Tako boš lahko ob večjih nakupih prihranil/a več denarja. Konkretno to pomeni, da bodo skupni stroški financiranja nižji, kar omogoča lažje obvladovanje mesečnih obrokov in boljše načrtovanje tvojih financ.

Ne glede na to, ali kupuješ avto, novo pohištvo ali drugo večjo investicijo, lahko z našo ugodnejšo obrestno mero poskrbiš, da tvoj nakup ostane v skladu s tvojim proračunom.

Obrestna mera ni edini strošek, ki šteje

Si kdaj opazil/a, da najnižja obrestna mera pri obročnem nakupu ni vedno najugodnejša izbira? Poleg obresti lahko različni ponudniki zaračunajo dodatne stroške, kot so stroški zavarovanja, odobritve in vodenja. Ti skriti stroški lahko znatno povečajo končno ceno obročnega plačila in vplivajo na skupni znesek, ki ga boš plačal/a za nakup.

Zato je ključno, da pri primerjavi financiranja pogledaš celotno sliko. Nižja obrestna mera se lahko na prvi pogled zdi najboljša rešitev, vendar ko dodamo še stroške odobritve, vodenja računa in zavarovanja, lahko hitro ugotovimo, da je skupna cena precej višja od pričakovane.

Kako pravilno primerjati celotne stroške obročnega plačila?

Ključ za pametno odločitev je, da pogledaš vse stroške povezane z nakupom na obroke, ne le obrestne mere. Pri Leanpayu se trudimo, da je vse transparentno in enostavno razumljivo. Poleg obrestne mere jasno prikazujemo:

  • Stroške odobritve in stroške ocene tveganj– vsi stroški povezani s samim procesom odobritve in zavarovanja nakupa na obroke so jasno navedeni, tako da ne pride do neprijetnih presenečenj ob podpisu pogodbe.
  • Stroški vodenja – Leanpay ne zaračunava stroškov vodenja nakupa na obroke.

S tem ti želimo omogočiti, da sprejmeš bolj informirano odločitev in se izogneš neprijetnim presenečenjem ob koncu meseca.

Konkretni primer: nakup v vrednosti 8.000 EUR

Te zanima, kako stvar izgled v praksi? Oglejmo si primer financiranja nakupa v vrednosti 8.000 EUR. S prilagojeno, nižjo obrestno mero, boš užival/a nižje mesečne obroke in ugodnejše pogoje financiranja. Če na primer izbereš odplačilno obdobje 48 mesecev, boš v primerjavi s prejšnjo obrestno mero na koncu plačal/a manj v celotnem obdobju odplačevanja.

Primer izračuna:

Transparentnost in zaupanje – naša prioriteta

Pri Leanpayu verjamemo v popolno transparentnost. Zato vse povezane stroške nakupa na obrokepregledno predstavimo že na samem začetku postopka nakupa pred podpisom pogodbe.

Vsak posamezen strošek je jasno predstavljen in vključuje vse bremenitve, tako da točno veš, koliko boš plačal/a za svoj nakup na obroke. S tem želimo strankam zagotoviti maksimalno preglednost in zaupanje v naš proces financiranja.

Uporabi naš kalkulator za natančen izračun

Za lažje načrtovanje in pregled nad stroški ti je na voljo naš spletni kalkulator. Z njim lahko hitro in enostavno izračunaš mesečne obroke ter preveriš, kako se skupni stroški spreminjajo glede na izbran znesek in obdobje odplačevanja.

Glavna valuta je tvoj čas

Postopki pridobivanja kredita so pogosto neprijetni, saj vključujejo dolgotrajno zbiranje ter tiskanje papirne dokumentacije in zamudne obiske bank. Ker verjamemo, da je čas najpomembnejša valuta, ki jo imamo, smo razvili našo storitev tako, da ti pomaga prihraniti čas. Tako ga lahko nameniš stvarem, ki dejansko štejejo.

Pri nas vse urediš v 5 minutah na svojem mobilcu, kar iz udobja svojega doma brez obiska banke in s takojšnjo informacijo o odobritvi.

Ovrednoti svoj čas in ga prioritiziraj, da lahko nameniš svojo energijo v stvari, ki so ti pomembne.